29 Nisan 2008 Salı

PDÇSE-22 VE PİRAMİT PASTA

Bu ayki etkinliğin ev sahipliğini www.fatostuncay.blogcu.com yapıyor.bu benim ilk etkinliğim.arkadaşıma çok teşekkür ediyorum.kolaylıklar diliyorum.bende etkinliğe piramit pastamla katılıyorum.
1paket petibör bisküvi
2s.b. süt
3y.k.un
1s.b. şeker
vanilya
2muz
üzeri için:
1paket k.şanti
1ç.b.süt
çikolata sosu
hindistan cevizi
***muhallebi için,2 su bardağı sütü,unu,şekeri ve vanilyayı ekleyip koyulaşana kadar karıştırarak pişiriyoruz.daha sonra dikdörgen kabımıza enlemesine altalta 8 bisküvüyü sıralayıp,iyice soğuyan ve koyulaşan muhalebimizin yarısını üzerine döküyoruz.onun üzerine muzları koyup kalan muhallebiyi üzerine döküyoruz.yanlarının da büskiviyle kapatıp,piramit şekli veriyoruz.1 çb sütle çırptığımız kremşantiyle kaplayıp,çilokata sosu ve hindistan ceviziyle süslüyoruz.AFİYET OLSUN

24 Nisan 2008 Perşembe

PEYNİRLİ VE KIYMALI MİDYE POĞAÇALAR

Hamur için:
4 su bardağı un
1 çorba kaşığı kuru maya
2 yumurta beyazı
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı toz şeker ve tuz
125 gr eritilmiş margarin
İç harcı için:
peynir-maydonoz veya
100gr kıyma(1 kuru soğan ve bahartlarla kavrulmuş)
****Hamur için gereken tüm malzemeler yoğurulur. Yumuşak bir hamur elde ettikten sonra mayalanmasını beklemeden 4 parçaya bölünür. Her bir parça orta büyüklükte açılır. Birinci hamurun üzerine eritilmiş margarin sürülür.ikinci hamur üzerine kapatılır ve onun da üzerine margarin sürülür.kalan 2 bezede aynı şekilde hazırlanır.ve 35-40dk dolapta bekletilir.daha sonra 1 parmak eninde kesilip,elle bastırılıp iç harcı konulup midye şeklinde kapatılır.üzerine yumurta sarısı sürüp 180c de pişirilir.BUGÜNDEN HEPİNİZE HAYIRLI,MUTLU CUMALAR OLSUN ARKADAŞLAR...AFİYETLE...

22 Nisan 2008 Salı

MAKARNA SALATASI:)

merhaba arkadaşlar..uzun süredir blogumu güncelleyemiyorum ve sizlere uğrayamıyorum..memleketten annemle babam geldi...bu aralar onlarla vakit geçiriyorum...işte buda geçenlerde misafirlerim için yaptığım tariflerden biri..çok bilinen bir tarif bide benden olsun...
yarım paket boncuk makarna
1 çay brd. haşlanmış bezelye
1 çay bard. haşlanmış havuç
3-4 adet kornişon turşu
2 yk mayonez
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
tuz
üzeri için:
2 yk sıvıyağ
1 tk pulbiber
***makarna haşlanır ve diğer mlazemelerle karıştırılır.üzerine yağda biber yakılıp dökülür..AFİYET OLSUNN..SEVGİLER:)

14 Nisan 2008 Pazartesi

***ELMALI TOPLAR VE BEN GELDİM***

uzun süredir yemek bloglarını takip ediyordum,bende bir blog açsam nasıl olur diye düşündüm...ve açtım... ilk tarifimle sizlerleyim..burada çok iyi arkadaşlıklar kuracağıma inanıyorum ve herkesi ziyaretime bekliyorum...ve işte ilk tarifim:
*1 paket petibör büskivi
*3 elma
*1 çay bardağı iri kırılmış ceviz
*1 çk tarçın
*1,5 çay b. tozşeker
üzerine:çikolata sos-hindistan cevizi
***elmaları rendeleyip içine tarçın,ceviz,şekeri ekleyip pişiriyoruz.içine büskivileri kırıp karıştırıyoruz.top top yapıp,üzerine hazır çikolata sosu ve hindistan cevizi döküp,servis yapıyoruz..AFİYET OLSUN...